Introducere

Introducere2020-06-06T05:03:56+00:00

Home Forumuri Monografie Introducere

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Autor
    Keymaster
    Nr. articole: 8

[fusion_builder_container hundred_percent="no" equal_height_columns="no" menu_anchor="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" background_color="" background_image="" background_position="center center" background_repeat="no-repeat" fade="no" background_parallax="none" parallax_speed="0.3" video_mp4="" video_webm="" video_ogv="" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_loop="yes" video_mute="yes" overlay_color="" video_preview_image="" border_size="" border_color="" border_style="solid" padding_top="" padding_bottom="" padding_left="" padding_right=""][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" layout="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" border_position="all" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding_top="" padding_right="" padding_bottom="" padding_left="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" center_content="no" last="no" min_height="" hover_type="none" link=""][fusion_text]

Introducere
    Punctul de plecare in redactarea acestei lucrari 1-a constituit faptul de a-mi clarifica istoria propriului sat si de a gasi un raspuns la intrebarea de ce numai un sat majoritar catolic intre atatea sate ortodoxe? La sugestia profesorului de Istoria Bisericii si din dorinta de a afla cat mai multe despre inaintasii acestor locuri am inceput o cercetate in limita posibilitatilor de a-mi prezenta monografia propriului sat. Din cauza caracterului incomplet al lucrarii am intitulat aceasta lucrare Scurt istoric al comunitafii Pralea, deoarece personal consider ca o monografie veritabila este mult mai bogata in date, documente si in numar de pagini. In mare parte datele din lucrare sunt culese din izvoare si documente; nu se bazeaza pe amintiri si povesti desi m-am folosit si de acestea. Totodata n-am prezentat toate datele pe care le detin pentru a nu ingreuna intelegera acestei mici istorii. Insa relatarile inaintasilor m-au directionat in cautari mai precise a izvoarelor si documentelor. Schema lucrarii se prezinta in cinci parti mai mari, fiecare subdivizata in doua, trei sau chiar patru subtitluri.

Schema lucrarii

1. DELIMITARE SI ASEZARE
    1.1. Asezare geografica
    1.2. Delimitarea teritoriala
    1.3. Evolutia administrative

2. CURSUL ISTORIC
    2.1. Mosia Caiuti.
    2.2. Formarea satului Pralea.
    3. DEMOGRAFIE
    3.1. Populatia catolica – in general.
    3.2. Statistici.
    4. ASPECTUL RELIGIOS
    4.1. Comunitatea catolica.
    4.2. Vechi lacase de cult.
    4.3. Biserica actuala.
    4.4. Schitul si Biserica ortodoxa.
    5. ALTE EVENIMENTE IMPORTANTE.
    Concluzie

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.
Go to Top