7. Concluzie

7. Concluzie2018-09-08T14:07:14+00:00

Home Forumuri Monografie 7. Concluzie

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • Aenoaei Valentin
  Keymaster
  Nr. articole: 8

  In prezentarea acestei scurte descrieri a comunitatii Pralea am descoperit originea locuitorilor care au existat in acest sat. Din cauza tinutului retras, satul Pralea este prea putin cunoscut si nici nu se bucura de o istorie proprie. Oamenii acestui sat s-au caracterizat prin simplitatea si religia lor.
  In privinta religiei putem afirma ca primul element care a edificat biserica catolica a fost modelul familiilor de crestini catolici care prin trairea credintei primite la botez au atras si pe altii la imbratisarea acestei religii. Al doilea element si cel mai important, 1-a constituit prezenta preotilor intre acesti credinciosi. Prin aceasta prezenta preotii au contribuit foarte mult la intelegerea si practicarea credintei, fiindca ei sunt in putere de a le oferi ajutorul spiritual necesar cresterii in credinta. Fara preot, comunitatea crestina nu-si poate pastra identitatea. Cert este faptul ca acesti credinciosi nu s-au nascut crestini, ci au devenit.
  In incheierea acestei lucrari vreau sa scot in evidenta ca atat credinciosii catolici cat si cei credinciosi o cinstesc in mod deosebit pe Sfanta Feciara Maria, alergand deseori la ajutorul ei. Prin consacrarea celor doua biserici ajutorului si ocrotirii ei, satul Pralea se incredinteaza in intregime Maicii Domnului.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.
Go to Top