– in 1909 i-a fiinta scoala de pe langa biserica catolica in care au functionat aproximativ 23 de dascali sau invatdtori. Ea functioneaza pana in 1865, cand s-a construit actuala scoala cu clasele I-VIII si un camin cultural, fiind al treilea sat din comuna Caiuti dotat cu asa ceva.
– in 1916 incep exploatarile miniere timp de zece ani. In acest timp s-ar fi introdus calea feratA pentru transportul carbunelui, iar dupa inchiderea temporara acest mijloc de transport era folosit pentru transportul lemnului;
– intre 1946-1955 se redeschid exploatarile miniere;
– intre 1967-1968 se desfiinteaza calea ferata, iar in paralel se va lucra la actualul drum care va fi asfaltat dupa anii 1980.
– in toamna anului 1977 se introduce reteaua de curent electric si totodata se incepe construirea unei case de odihna pentru familia Ceausescu, dotata cu linie telefonica care in 1999 a fost modernizata, aducandu-se o centrala automatizata.
– dupa 1991 se construiete o cladire in apropierea bisericii catolice avand drept scop educarea tineretului. Casa a fost inaugurata pe 11 septembrie odata cu sfintirea noii biserici si poarta numele de „Oratoriul Sfantul loan Bosco”.
– in anul 1994, pe data de 3 iulie, pentru crestinii catolici a avut loc un eveniment foarte important: primitia primului preot nascut in Pralea, parintele Lucaci Benone, care a activat 14 luni ca vicar in parohia Adjudeni, dupa care a fost numit prefect la Institutul Teologic din Iasi pana in anul 1999, luna martie. Dupa aceasta data a fost numit director la scoala catolica „Fericitul leremia” de pe langa scoala normala „Vasile Lupu” si responsabil al „Centrului Misionar Diecezan”.